104 основно училище "Захари Стоянов"

Една добра традиция с модерно звучене

104ОУ Захари Стоянов

Ученически съвет

ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва международният ден на розовата фланелка. Това е ден, в който обикновено казваме НЕ на тормоза в училище. Тази година обърнахме специално внимание на това какви да сме, за да не се стигне до тормоз. Децата взеха активно участие в дискусията под мотото „Доброто привлича добро“, а някои от тях дори изработиха рисунки-послания по темата.

Всяка година последната сряда на февруари е известна като ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. Тази година датата е 26 февруари. По инициатива на ученическия съвет, учениците от 6. класове на нашето училище казаха “Не на тормоза“, като дойдоха на училище с дреха в розов цвят. Също в подкрепа на каузата много от децата оставиха своите послания върху постер под наслов „Защо да уважавам другия“.

Здравейте приятели!

Ние сме заедно, макар и онлайн. Успяхме да се съберем през март, а после и през април на виртуален ученически съвет. Срещите ни бяха вълнуващи и различни. Ако през март, основно си говорихме за емоциите, с които сме в къщи, то през април всеки от нас сподели своят начин на справяне със социалната изолация. Обменихме доста идеи, линкове и рецепти за пълноценен престой у дома. Ние сме шарени и будни. Едни от нас обичат да правят гимнастика, йога и да слушат хубава музика. Други намират рисуването за свой начин за разпускане. Но идеята да правим и пускаме сапунени балони, харесва на всички ни. Затова предлагаме рецепта за направата им. Бъдете здрави, останете си вкъщи и творете.

Рецепта за сапунени балони в домашни условия

1/2 чаши течност за миене на съдове (не за съдомиялна)

2 чаши вода

2 супени лъжици захар

Разбъркайте внимателно всички съставки. И готово. Вместо захар, можете да използвате 1-2 супени лъжици глицерин. И ако оставите разтвора за един ден в хладилника, мехурчетата ще бъдат идеални.

Дръжчицата, ако нямате такава у дома, може да се замести с пластмасова свинска опашка. Оформете я в кръг, стабилизирайте и стърчащия край закрепете за молив или четка за рисуване.

Skip to content