104 основно училище "Захари Стоянов"

Една добра традиция с модерно звучене

ПРАЗНИЦИ

Ден на приобщаването


   

На 19.10.2018г. учениците, учителите и родителите от  104.ОУ “Захари Стоянов“ отбелязаха  Деня  на приобщаването.

Този ден е празник за всички нас, ден, който премина в екипни спортни игри, открити уроци, ден, който ни предостави простор за ума и нашите възможности. Заедно  успяхме да създадем традиция с любов, грижа и всеотдайност, с устрем и порив за успех!

 

 

15 септември 


   Първият учебен ден – един от най-вълнуващите празници в българското училище. Всяка година на този ден училищният звънец тържествено звъни, поздравявайки своите ученици, учители и родители. Училищният двор е изпълнен с много радост и усмивки. Но най-нетърпеливи и развълнувани са най-малките – първокласниците, които за първи път ще прекрачат учи

 

Напред науката е слънце!


    Празникът се осъществява под формата на състезание по математика, при което се излъчват победители. В рамките на състезанието, в което учениците изявяват своите математически умения,  се провеждат викторини, забавни игри, тематично свързани със самия празник. Победителите в надпреварата получават награди. 

 

Празник на хорото.


Красота и магия, обединяваща в себе си  мелодия, танц и ритъм. Най-идентичният български танц – хорото, носи жизнерадостта и възторга, единството и  силата на българския дух, предаван през поколенията.

    За първи път Празникът на хорото се провежда през месец март 2005 година и оттогава – всяка година. Участват всички ученици от 2.,3.,4. клас.
    Идеята за него се заражда през 2004 година с желанието ни да обединим учениците и да ги въвлечем в дейност, чрез която да научават и да се забавляват, да обичат и да уважават традициите. 

h1
h3
h2
h4