104 основно училище "Захари Стоянов"

Една добра традиция с модерно звучене

momchil

На 7 юни Момчил  Стефанов Велев – ученик от IIг клас( вече IIIг), спечели първо място на турнира по тенис „Славия Оупън“ във възрастова група до 13 години.

Поздравления за победителя!

С гордост известяваме за успеха на Ева Динева Митева, ученичка от 6.г клас на нашето училище, която спечели 2. място на престижния Международен културен форум" Велики Преслав - история на цял един народ". Нейната творба бе отличена сред стотици други в конкурс за художествени творби-живопис. Пожелаваме и да продължи вдъхновено да твори и пожъне бъдещи успехи!

kd1 kd2
kd3

В края на I срок Георги вече има три медала от математически състезания.

Сребърен медал от Софийски математически турнир, Златен от „Иван Салабашев“ и отново златен от Коледно Математическо Състезание.

gm3
gm2

     На 04.10 2019г. 104 ОУ „Захари Стоянов“ в партньорство с община Триадица реализира проект „Задно в клас и на пътя. Движи се безопасно по пътищата“. Г-жа Магдалина Дерменджиева представи на учениците идеята на ученическите патрули по безопасност на движението, които се формират на доброволен принцип от ученици от V-ти, VI-ти и VII-ми клас. Тези деца получават по-добра обща подготовка по безопасност на движението, научават правилата и в общ план  Закона за движение по пътищата. На учениците бе подробно обяснено как трябва да пресичат улицата на пешеходна пътека. Също така, по атрактивен начин, са обяснени за всички необходими атрибути, които трябва да има едно колело, което децата карат по улиците на града. Времето мина неусетно. Учениците говориха за „улична мода“ и за своето участие в пътното движение.

k1
k2
k3

Явор Росенов Георгиев – ученик от 4 „в“ клас се класира на второ място на състезанието по математика „Европейско кенгуру“ и предстои да се яви на Националното състезание на 01.06.2019 г. Успех!

a1
a2

 

 

Филип Михайловот 2.в клас е участвал в международен турнир  в Скопие по плуване с отбори от България, Македония, Сърбия, Албания, Косово. Във възрастовата група на 7-годишните момчета е  спечелил златни медала - гръб, делфин, бруст и за първи пат купа за цялостно отлично представяне.

         nnj
Nagrada Eva 1

В организирания от БКДМП конкурс за детска рисунка „Моята Любима Мебел“ се включиха над 720 участници от цялата страна и показаха своята представа за домашен уют и въображение. В този конкурс Ева Митева от 4.г клас се класира на  второ място.

Поздравления!