104 основно училище "Захари Стоянов"

Една добра традиция с модерно звучене

СЪОБЩЕНИЕ

В началото на учебната година, казваме „Добре дошъл отново на училище“, на всеки един от вас! Готови сме с новите предизвикателства, за да направим ежедневието ти интересно! Ако си в 4,5,6 или 7 клас, включи се в Клуб "Подреди Доброто"!

Подреждането на Доброто прилича малко на реденето на пъзел - трябва заедно да свържем парченцата в едно, а това понякога помага, но понякога ни обърква. Важното е, че всички имаме парченцата и заедно можем да ги подредим в истинска картина.

Какво: Ще съберем 20 деца от 4, 5, 6 и 7 клас на нашето училище, които имат желание и са готови да работят допълнително през цялата учебна година, за да „подредят един общ пъзел“, а именно, да реализират една обща идея във или около училище, като те сами ще изберат как.

Ако имаш в главата си идея за нещо във или около училище, което може да стане по-добро, ако искаш да работиш след училище, за да реализираш заедно с другите една обща идея и имаш запаси от много енергия, желание, постоянство, приятелска подкрепа, време, тогава:

кандидатствай, за да станеш част от клуб „Подреди доброто“.

Как: разкажи ни като ни изпратиш на имейл: [email protected] кратко есе (до 1 страница и половина) или кратък аудио запис (до 5 минути) за инициативи, доброволчески акции или други, които си започнал/а в училище, в квартала, в блока, в който живееш, или пък инициативи, в които си участвал/а като доброволец, или които си подкрепил/а по някакъв начин. Сподели ни също и защо би продължил/а да участваш в подобни дейности.

Кога: От 16 до 26 септември. Обявяване на групата: 1 октомври.

Защо: Ще се учим как да планираме заедно, как да питаме другите за мнението им, как да вземаме заедно решения, как да търсим подкрепа и да си помагаме взаимно, така че през тази учебна година подреждането на пъзела да се случи и да реализираме една обща идея за доброто в училище.

За допълнителни въпроси директно питайте педагогическия съветник – Наталия Крохмаль.