104 основно училище "Захари Стоянов"

Една добра традиция с модерно звучене

През месец декември отбелязахме Международния ден на хората с увреждания. Този ден не е празник. Той се отбелязва, за да напомнят хората с увреждания за себе си. Да напомнят, че ги има, че са част от обществото и трябва да заемат с право своето достойно място в него. Учениците от 104 ОУ „Захари Стоянов“ заедно със свои връстници - учениците от среден курс на Специално училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ отпразнуваха Международният ден на хората с увреждания.

i00
i1
i0
i2
i12

Заедно се смяхме и играхме. Участвахме в различни състезания и създадохме нови приятелства. Учениците от 5-те класове на 104 основно училище, се запознахме с момичета и момчета на нашата възраст, като заедно надувахме балони и после активно ги използвахме във весели и забавни игри. Отборните състезания ни помогнаха бързо да се опознаем и създадем нови приятелства помежду си. Времето заедно отлетя много бързо и ние, петокласниците получихме покана отново да дойдем на гости.

В същото време, учениците от 7-Б клас се срещаха в приятелски волейболен мач с връстниците си от Специалното училище за ученици с увреден слух. Срещата се провеждаше в спортния салон на СУУУС. Играта бе доста напрегната. В началото първият ни отбор губеше, но след кратка адаптация и топла подкрепа от своите съученици ние не само изравнихме, но и спечелихме мача. Спортната среща се проведе точно на Никулден. Именниците от 7-Б почерпиха всички участници в приятелската среща с много бонбони.

    

  • i10
  • i3
  • i4
  • i5
Децата и от двете училища успяхме да уловим атмосферата на празника и приятелството, която се беше създала в спортния салон. Видяхме, че има много начини на общуване, дори и без думи. Проведоха се две волейболни срещи и се налагаше да се прибираме, за да успеем за началото на учебните ни часове. Стана ни топло и приятно от запознанството и от сърдечните покани отново да се видим с новите ни приятели.