104 основно училище "Захари Стоянов"

Една добра традиция с модерно звучене

В края на I срок Георги вече има три медала от математически състезания.

Сребърен медал от Софийски математически турнир, Златен от „Иван Салабашев“ и отново златен от Коледно Математическо Състезание.

Георги Младенов от 1.г клас.

gm3
gm2

По проект на Съюза на съдиите в България, с оказаното внимание и отделеното време на съдия от Софийския градски съд – Владимир Вълков, децата от 3 Г клас сътвориха съдебен процес и написаха тяхната версия на приказката „Червената шапчица“. Учениците цял месец усърдно се подготвяха за влизането в съдебна зала. С помощта на съдия Вълков, педагогическия съветник и класния ръководител те разсъждаваха върху принципите на свободата, отговорността, разбирането и зачитането на чувствата и интересите на другите. Всичко това доведе до създаването на своя версия и ново прочитане на историята за вълка и червената шапчица. Самият съдебен процес се състоя в Съдебната палата при пълна зала.

  • k1
  • k2
  • k3
  • k4

Днес, учениците от Ученическия Съвет изненадаха всички учители и ученици, като отбелязаха по интересен начин световния ден на думата „Благодаря.“ Безспорно, това е "най-учтивият ден" в годината! Когато благодарим на някой, ние му изказваме благодарност, признателност. Повечето благодарности, които изразяваме към някого ги отправяме сякаш случайно, без да мислим за тяхното значение. Въпреки това, тези думи имат магическа сила - доставят радост, внимание и положителни емоции!

IMG20200110092326
IMG20200110091930

Детски сладкарски коледен уъркшоп във 2.г 

Сладкар презентатор показа на второкласниците как да си направят коледни сладки, и те се включиха с истинско вдъхновение. 

Преживяването бе незабравимо, както и възприетите умения.Всичко това се осъществи благодарение на родителите. 

Приветстваме подобни инициативи!

-2-
-2-
-2-
-2-
-2-
-2-

Детски сладкарски коледен уъркшоп във 2.г 

Сладкар презентатор показа на второкласниците как да си направят 

коледни сладки, и те се включиха с истинско вдъхновение. 

Преживяването бе незабравимо, както и възприетите умения.

Всичко това се осъществи благодарение на родителите. 

Приветстваме подобни инициативи!

На 5.12. ученици от 6 клас, участващи в група за извънкласни дейности „ Географ изследовате”, посетиха Национален институт по метеорология и хидрология – гр. София.

           Учениците имаха възможност да се запознаят с работата на метеоролозите и хидролозите, как се правят измервания в метеорологичен парк. Участваха в конферентна връзка при подготовката и излъчването на дневните прогнози. Демонстрациите завършиха с интерактивна игра, в която се включиха и нашите ученици. Показвайки своите знания и бързина, трима от тях спечелиха парични награди от първо, второ и трето място. Тава са Християн Бенев от 6д клас – 200 лв., Елена Хайтова от 6а клас – 100 лв., и Никол Иванова от 6 в клас – 50 лв.

20191205 152422

ккк

На 27-28 октомври 2019г. в гр. Банкя бе проведена среща на участниците в Лидерската академия на 104 ОУ „Захари Стоянов“. Целта на инициативата е учениците заедно да се научат как да планират, как да питат другите за мнението им, как да вземат общо решение, как да търсят подкрепа и да си помагат взаимно, така че през тази учебна година да реализират една обща идея за доброто в училище.

Подробна информация за престоя в Банкя може да намерите тук.

Абонамент за новини