104 основно училище "Захари Стоянов"

Една добра традиция с модерно звучене

През месец декември отбелязахме Международния ден на хората с увреждания. Този ден не е празник. Той се отбелязва, за да напомнят хората с увреждания за себе си. Да напомнят, че ги има, че са част от обществото и трябва да заемат с право своето достойно място в него. Учениците от 104 ОУ „Захари Стоянов“ заедно със свои връстници - учениците от среден курс на Специално училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ отпразнуваха Международният ден на хората с увреждания.

i00
i1
i0
i2
i12

Заедно се смяхме и играхме. Участвахме в различни състезания и създадохме нови приятелства. Учениците от 5-те класове на 104 основно училище, се запознахме с момичета и момчета на нашата възраст, като заедно надувахме балони и после активно ги използвахме във весели и забавни игри. Отборните състезания ни помогнаха бързо да се опознаем и създадем нови приятелства помежду си. Времето заедно отлетя много бързо и ние, петокласниците получихме покана отново да дойдем на гости.

В същото време, учениците от 7-Б клас се срещаха в приятелски волейболен мач с връстниците си от Специалното училище за ученици с увреден слух. Срещата се провеждаше в спортния салон на СУУУС. Играта бе доста напрегната. В началото първият ни отбор губеше, но след кратка адаптация и топла подкрепа от своите съученици ние не само изравнихме, но и спечелихме мача. Спортната среща се проведе точно на Никулден. Именниците от 7-Б почерпиха всички участници в приятелската среща с много бонбони.

    

  • i10
  • i3
  • i4
  • i5
Децата и от двете училища успяхме да уловим атмосферата на празника и приятелството, която се беше създала в спортния салон. Видяхме, че има много начини на общуване, дори и без думи. Проведоха се две волейболни срещи и се налагаше да се прибираме, за да успеем за началото на учебните ни часове. Стана ни топло и приятно от запознанството и от сърдечните покани отново да се видим с новите ни приятели.

Подробнее на сайте: https://indianmedicine.ru https://safemedicine.ruhttps://enjoymedicine.ruhttps://natural-cure.ru
https://chinese-medicine.ruhttps://bravemedicine.ru https://dearmedicine.ru https://medicinego.ruhttps://keepmedicine.ruhttps://yetimedicine.ruhttps://washealth.ruhttps://whitemedicine.ruhttps://focmedicine.ru
https://medicineway.ruhttps://rankmedicine.ru

                                      СЪОБЩЕНИЕ

           Ръководството на 104. ОУ „З. Стоянов” напомня на учениците, заявили желание да участват в Общинския кръг на олимпиадите, че трябва да се явят:

1.по  математика - на 15.12. 2018г./ събота/ в  8.45  ч. във фойаето на сградата. Необходимо е да носят  син химикал, черен молив, гумичка и чертожни инструменти.  

2. по български език и литература   на 16.12.2018г./ неделя / в 8.45ч.във фойаето на сградата.

На всички ученици пожелаваме успех и достойно представяне!      

За пръв път на сградата на нашето училище грейна коледна украса.
Всички възторжено 
 аплодираха събитието, а учениците от четвъртите класове изпяха песен.

elha

ОТНОСНО: Провеждане на обучения в рамките на проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения” финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014–2020г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд От: Консорциум „Дикон–БЧК“, организатор на обученията

УВАЖАЕМ Родители, бихме искали да Ви информираме, че стартира набирането на заявки за обучение по самоспасяване и действия при долекарска помощ при инциденти, свързани с наводнения и последващи кризи. Периодът, в който могат да бъдат планирани обученията е м. януари – м. март 2019 г. Обучението е насочено към ученици от 6-ти до 12-ти клас. То ще им позволи да научат:

Как да преценяват и анализират възможните рискове на мястото на инцидента?

Как да оказват първа помощ при животозастрашаващи ситуации в случаи, свързани с наводнения и последващи кризи?

Как могат да помогнат на пострадалия с много малко или никакво медицинско оборудване?

Как да овладеят критична ситуация и да са психологически устойчиви в условия на стрес?

Обучението е двудневно, при 6 учебни часа за всеки ден, които ще се водят от специалисти на Български Червен Кръст (БЧК), с дългогодишен опит и умения да представят учебното съдържание по разбираем, за учениците, начин.

За двата дни на обучението, за учениците осигурени обяд и следобедна закуска.Транспортът от и до училището ще бъде координиран допълнително, като то ще е за сметка на Консорциум „Дикон – БЧК“. Обучението е с продължителност от 6 учебни часа във всеки от двата дни. Обучението може да се проведе в почивни дни

На 29.11.2018г. /четвъртък/ от 18:30часа ще се проведе родителска среща за учениците от среден курс.

На 1.12. на гости в Националният природонаучен музей бяха над 50 деца от 104-то ОУ “Захари Стоянов”!

2
1
4
5
3
6
7
8